lördag 19 mars 2011

Veckans Recept

Helg Kyckling i ugnen

Kycklingfiler

Alpnaerings Kycklingkrydda

Morötter

1 Röd Paprika

1 hel Vitlök

2 Rödlökar

Sås:

1dl Rött vin

2msk Alpnaerings Kycklingkrydda

2dl Grädde

2dl Creme fraiche

Peppar

Soja

Lite Alpnaerings vitlökskrydda

Sätt ugnen på 200grader. Skala morötterna. Dela morötter, paprika och rödlök. Dela även den hela vitlöken på mitten. Lägg i en ugnsform och häll på olja och rör om. Salta och peppra. Ställ in i ugnen i 50 min.

Krydda kycklingfilerna med Kycklingkryddan och bryn snabbt i en stekpanna. Lägg in kycklingfilerna på grönsakerna när det är ca 20-25min kvar.

Gör såsen under tiden. Häll i vinet i en kastrull med 2msk kycklingkrydda. Reducera tills det bara är hälften av såsen kvar. Det tar ca 15 min. (Häll gärna smöret från stekningen av kycklingen i kastrullen också.) Häll i grädden och creme fraichen. Droppa på lite soja för färg. Koka upp och smaka av med peppar och lite vitlökskrydda.

Servera Kycklingen med de rostade grönsakerna och den fantastiskt goda såsen.

1 kommentar:

  1. Åhhh!!! Det är alltid kul med nya recept! Låter hur gott som helst! Måste jag provas till helgen!!

    SvaraRadera