Gulaschsoppa med köttfärs
2 gula lökar
2-3 paprikor (valfri färg)
Ca 400 g nötfärs
1 klyfta vitkål
2 msk smör
2 förp krossad tomat, à 400 g
1 liter vatten
2 grönsaksbuljongtärningar
2 köttbuljongtärningar
4-5 msk tomatpuré
½ dl chilisås
3 -4 tsk paprikapulver
½ tsk cayennepeppar
Salt
Persilja
Skala och hacka lök. Kärna ur, skölj och strimla paprikorna. Strimla vitkålen. Bryn köttfärsen i smör i en stekpanna och rör det grynigt. Lägg över i en stor kastrull. Fräs lök, paprika, vitkål. Lägg över detta i kastrullen. Häll i tomatkross, tomatpuré, chilisås, vatten, buljongtärningarna och paprikapulver, samt cayennnepeppar. Låt soppan koka, ca 15-20 min. Späd med vatten om det behövs, beroende på hur tjock man vill ha soppan.
Smaka av med salt och de andra kryddorna, samt hackad persilja.
Vi koka soppan i 1,5timme och den vart super fin då……
Tjena Å... Soppan vart sk-tgod. jag följde nästan receptet hade i en vitlök också :-) just det en hel....
SvaraRadera