måndag 7 mars 2011

Veckans Recept


Gulaschsoppa med köttfärs

2 gula lökar

2-3 paprikor (valfri färg)

Ca 400 g nötfärs

1 klyfta vitkål

2 msk smör

2 förp krossad tomat, à 400 g

1 liter vatten

2 grönsaksbuljongtärningar

2 köttbuljongtärningar

4-5 msk tomatpuré

½ dl chilisås

3 -4 tsk paprikapulver

½ tsk cayennepeppar

Salt

Persilja

Skala och hacka lök. Kärna ur, skölj och strimla paprikorna. Strimla vitkålen. Bryn köttfärsen i smör i en stekpanna och rör det grynigt. Lägg över i en stor kastrull. Fräs lök, paprika, vitkål. Lägg över detta i kastrullen. Häll i tomatkross, tomatpuré, chilisås, vatten, buljongtärningarna och paprikapulver, samt cayennnepeppar. Låt soppan koka, ca 15-20 min. Späd med vatten om det behövs, beroende på hur tjock man vill ha soppan.

Smaka av med salt och de andra kryddorna, samt hackad persilja.
Vi koka soppan i 1,5timme och den vart super fin då……

1 kommentar:

  1. Tjena Å... Soppan vart sk-tgod. jag följde nästan receptet hade i en vitlök också :-) just det en hel....

    SvaraRadera