torsdag 23 augusti 2012

Sjukhuset

Idag var det dags för Valles njurundersökning. Vi börja dagen på barnavdelningens dagvård där Valle fick en infartskanyl i handen. Efter stund så fick han även ett dropp med sockerlösning påkopplat. Sen var det bara vänta på att klockan skulle gå. Kl 13 var det dags att gå iväg till fysiologikliniken. Vi försökte hålla Valle vaken när vi satt borta på barn men det var ju förgäves han hade bestämt sig för att sova. Såg det hela framspela framför mig hur han skulle ligga helt klarvaken och sprattla maskinen. Men han var snäll han sov storset genom hela dagen. När det väl var dags fick han lägga sig på en plufsig kudde som han gilla han sov så sött på den. de spruta in kontrastlösningen och sen såg vi på en dataskärm hur det börja lysa upp en liten bebis på skärmen. Sen fick man se hur njurarna jobba. Så där satt vi i en halvtimme och bara stirra på en sovande Valle. När tiden var klar så hade tyvärr inte Valle kissat och de behövde de se. Så då fick han ligga i 40min till. Efter det så jaga de upp oss för att få runt med han så han skulle kissa. Så efter ha vankat runt med han upprätt en stund kolla  vi han hade inte kissa tillräkligt. Så vi fick gå iväg och fika och komma tillbaka efter en timme. Då var det bara att lägga han i maskinen och efter en kvart hade de äntligen de bilderna de behövde.  Så 16:30 var vi äntligen klara för dagen på sjukhuset. Då var de tre st trötta Sköldehammare som åkte hem.  De enda Valle visa stort obehag av var att sätta och ta bort kanylen. Men tycker Valle har skött sig exemplariskt i dag. Och Mamma Åsa har inte bölat en enda gång. så i dag kan vi vara stolta över oss.  Våran läkare skulle ha svar i morgon. så får se när hon ringer oss. Hoppas på att få en tid med henne så vi kan träffas och gå igenom allt alla tre i stället för att ta allt på telefon.
Valle relaxar på barnavdelningen
 


Ligger och sover i vagnen med sitt dropp

Snart klara att åka hem. De var Björnar på plåstret.

1 kommentar:

  1. Ja men det är newbaby vi har provat och tycker dom luktar kiss på en gång. Men vad är det för pampersblöjor ni kör med då? Kan våra små ha dom alltså?

    Ja vi var där idag, jättetrevlig personal. Vi kanske kan gå tillsammans dit någon gång?:)

    Ja än så länge så är hennes förkylning hanterbar men dom är ju så små så dom förstår ju inte. Måste varit jobbigt att behöva åka till sjukhuset. Vad fick ni göra då? Blev det dropp o så eller?

    Kram Jessica

    SvaraRadera