Ugnsrostad potatis med timjan och fyllda lövbiffar.
Lägg ut lövbiffskiva på en skärbräda. Placera en Bresola skiva uppe på. Bre över ett lager dijonsenap och toppa med en skiva mozzarella och fin hakad rödlök. Rulla sedan ihop ruladen. Stek sen snabbt i en het stekpanna med smör.
Bryn den finhakade rödlöken som är kvar med en finhakad vitlöksklyfta. Häll över en skvätt vitt vin och låt så puttra en stund. Häll sen i matlagningsgrädden. Krydda sen med senapen och kryddorna. Låt putta till allt är klart.
För 4 personer.
Ingredienser Potatisen
Ca 4 potatisar av liten/medel storlek
½ dl olivolja
Citronsaft
Svartpeppar
timjan
Salt, gärna gourmetsalt
Ingredienser Potatisen
Ca 4 potatisar av liten/medel storlek
½ dl olivolja
Citronsaft
Svartpeppar
timjan
Salt, gärna gourmetsalt
Ingredienser Lövbiffen
Ca: 400g Lövbiff
1 mozzarella
Dijonsenap
Några skivor Bresola
1st Rödlök
Ingredienser såsen
3dl Matlagningsgrädde
Skvätt vitt vin
Rödlöken som blir över
Dijonsenap (lite efter smak)
1 Vitlöksklyfta
Torkad Basilika
Salt och peppar
Några droppar soja
Ca: 400g Lövbiff
1 mozzarella
Dijonsenap
Några skivor Bresola
1st Rödlök
Ingredienser såsen
3dl Matlagningsgrädde
Skvätt vitt vin
Rödlöken som blir över
Dijonsenap (lite efter smak)
1 Vitlöksklyfta
Torkad Basilika
Salt och peppar
Några droppar soja
Gör så här
Sätt ugnen på 225 grader. Tvätta potatisen och koka den mjuk.
Sätt ugnen på 225 grader. Tvätta potatisen och koka den mjuk.
Låt svalna, halvera och lägg i en ugnsfast form.
Häll över olivolja, skvätt citronsaft, svartpeppar och blanda om.
Vänd snittytorna uppåt och strö över timjan och salt.
Baka i ugnen 20 - 25 minuter.
Häll över olivolja, skvätt citronsaft, svartpeppar och blanda om.
Vänd snittytorna uppåt och strö över timjan och salt.
Baka i ugnen 20 - 25 minuter.
Lägg ut lövbiffskiva på en skärbräda. Placera en Bresola skiva uppe på. Bre över ett lager dijonsenap och toppa med en skiva mozzarella och fin hakad rödlök. Rulla sedan ihop ruladen. Stek sen snabbt i en het stekpanna med smör.
Bryn den finhakade rödlöken som är kvar med en finhakad vitlöksklyfta. Häll över en skvätt vitt vin och låt så puttra en stund. Häll sen i matlagningsgrädden. Krydda sen med senapen och kryddorna. Låt putta till allt är klart.
Det såg gott ut! Hoppas det smakade lika gott som det ser ut
SvaraRaderaYo! Vi käkade det igår, det var jättegott. Men fick skippa Bresolan (hade ingen hemma) och kunde inte gå till affären. Vi har varit sjuka i ca. 2 veckor nu :-(Det är inte kul med Virusinfektion i luftvägarna liksom
SvaraRadera