fredag 1 januari 2010

3rätters middag


Serranoskinka med persilja och honungssötma
Ingredienser

4port
100 g tunna skivor Serranoskinka
2 skivor formfranska
1 1/2 msk smör-& rapsolja
2 dl hackad persilja
1 dl minifraiche
1 msk dijonsenap
1 tsk flytande honung
Gör så här
Lägg upp köttet på 4 assietter. Kantskär brödet och skär det i tärningar. Stek dem runt om i smör-& rapsolja i en stekpanna tills de blir gyllenbruna. Fördela brödtärningarna över köttet. Strö över persiljan. Blanda minifraiche, dijonsenap och honung och ringla det över alltsammans.




Marinerad helstekt fläskfilé med potatisgratäng
4 personer
600-700 g fläskfilé
2-3 vitlöksklyftor
Marinaden:
1,5dl rapsolja
1msk balsamvinäger
1tsk soja
2 vitlöksklyftor
2msk sweet chili sause
1 msk honung
en nypa salt och peppar

Sätt ugnen på 200°. Putsa fläskfilén. Dela vitlöksklyftorna till små stavar. Gör snitt i fläskfilén och tryck in vitlöksstavarna. Gnid in fläskfilén med balsamvinäger och låt den vila i ett par minuter. Lägg den sedan i marinaden. Minst i 30 min. Jag lät den marinera i 4 timmar.

Bryn filén runt om i smör eller margarin i en stekpanna. Flytta över filén till en ugnssäker form och stick in en köttermometer i köttet. Stek i ugnen till 65°, tar ca 15 minuter. Ta ut formen ur ugnen och låt fläskfilen bli klar utanför i ca 10 min.

Till detta serverade jag potatisgratäng och sallad.



Panacotta med Kiwi topping
Ingredienser
6 port

1 gelatinblad
1 1/2 dl vispgrädde
2 tsk strösocker
250 g KESELLA vanilj


2-3 kiwis

Lägg gelatinbladet i blöt i kallt vatten i ca 5 min. Koka upp grädde och socker i en kastrull. Krama ur gelatinbladet och rör ner det i grädden. Låt svalna något. Blanda ner KESELLA. Fördela i små glas och ställ i kyl att stelna i ca 3 timmar eller över natten. Skär Kiwin i tärningar och fördela det på pannacottan vid servering.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar