måndag 4 januari 2010

Veckans Recept


Wienerschnitzel
4port
Ingredienser
4 skivor kalvinnanlår, ca 600 g
1/2 tsk salt
2 krm malen vitpeppar
2 ägg
1/2 dl vetemjöl
1 dl ströbröd
1-2 dl matolja till fritering
3-4 msk smör

Banka ut köttet till ca 2 mm tjocka skivor. Krydda med salt och peppar.
Vispa upp äggen i en djup tallrik. Lägg vetemjölet och ströbrödet på varsin flat tallrik. Vänd schnitzlarna först i mjölet, sedan i äggvispet och till sist i ströbrödet.

Hetta upp så mycket olja och smör i en stekpanna att det går ett par cm upp på kanten. Stek schnitzlarna gyllenbruna. Det tar ca 1 minut på varje sida. Då får de får den rätta blåsigheten. Låt rinna av på papper.

Servera dem alldeles nystekta. Dekorera med citron

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar