tisdag 17 augusti 2010

Veckans Recept (LCHF-veckan)

Fläskkotlett med tomat och bacon i gräddig sås

5-700 g benfri kotlett eller fläskkarré
1 rejäl klick äkta smör
vitlökspeppar el vitpeppar + vitlök
1 stor vitlöksklyfta
1 msk dijonsenap
2-3 dl grädde
½ dl creme fraiche
1paket knaperstekta skivor bacon
1 tomat
2 msk bladpersilja

Skär köttet i drygt centimetertjocka skivor. Hetta upp stekpannan och lägg i smöret. Krydda köttet med vitlökspeppar. I med köttskivorna på hög värme, bryn hastigt på båda sidor.

Ta upp köttet och lägg på tallrik med folie över medan du steker baconet knaprigt. Ta upp baconen och lägg på papper så det får rinna av.

Riv vitlöksklyftan på rivjärn. Tillsätt den rivna vitlöken i stekskyn, sätt tillbaka stekpannan på plattan med lägre värme nu och puttra en minut eller två

Späd ut stekskyn med grädde, creme fraiche och dijonsenapDela och kärna ur tomaterna under tiden såsen puttrar, skär tomatköttet i små bitar. Hacka bladpersiljan grovt och smula det knaperstekta baconet.

Red av såsen med en äggula. Salta och smaka av såsen

Lägg tillbaka köttet i stekpannan, glöm inte köttsaften på tallriken.Låt alltihop puttra på låg värme i 10-15 minuter, gärna under lockStrö över de hackade tomaterna och bladpersiljan någon minut innan servering Toppa med smulat knaperstekt bacon.


Servera med Sallad.

1 kommentar:

  1. Aha, har ni LCHF-vecka :) Hur går det för er då? Ser ju väldigt smarrigt ut!!!

    Jag har "smygstartat" en blogg för några dagar sen, så jag kan behöva lite tips och trix sen!
    Kram Therese

    SvaraRadera