Vi använde oss av hamburgerform Andreas fick när han fyllde år. Riktigt bra var den.
Bacon!
Smaskig BBQ-sås med whisky
Rökiga Hamburgare med BBQ-sås
BBQ-såsen
1/2 gul lök
1 burk körsbärstomater
2 msk rökig whisky
2 msk muscovadosocker (jag använde mörkt socker)
salt och svartpeppar
Burgarna
1 msk liquid smoke
2 msk vatten
1msk ströbröd
1 röd chili
400 g nymald nötfärs
1/2dl hackad bladpersilja
salt och cayennepeppar
4 eller 8 skivor lantbröd
Tillbehör
sallad, tomat, gurka, lök, ost, bacon och majonnäs
1/2 gul lök
1 burk körsbärstomater
2 msk rökig whisky
2 msk muscovadosocker (jag använde mörkt socker)
salt och svartpeppar
Burgarna
1 msk liquid smoke
2 msk vatten
1msk ströbröd
1 röd chili
400 g nymald nötfärs
1/2dl hackad bladpersilja
salt och cayennepeppar
4 eller 8 skivor lantbröd
Tillbehör
sallad, tomat, gurka, lök, ost, bacon och majonnäs
Fixa klart BBQ-såsen först. Riv löken och blanda den med körsbärstomaterna, whiskyn och sockret. Koka upp det hela och mosa tomaterna lätt med en träslev. Låt puttra i 10 minuter, smaka av med salt och peppar. Häll sedan över såsen i en skål och låt den svalna. Tänd grillen, Blanda liquid smoke med vatten och rör ner ströbrödet. Låt svälla något. Dela och kärna ur den röda chilin. Hacka den finfint. Blanda färsen med chilin, ströbrödsmixen och den finhackade persiljan. Smaka av med salt och cayennepeppar. Fukta händerna med lite vatten och forma smeten till fyra fina, stora hamburgare. Torka av grillgallret och olja in det lätt. Grilla burgarna i några minuter på varje sida till önskat resultat. Grilla även brödet och servera burgarna med mängder av tillbehör.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar