söndag 22 augusti 2010

Veckans Recept (LCHF-vecka)

Mozzarella Biffar i sås
ca 3 port (6 st biffar)
600 g blandfärs
1 förp mozzarella i bit
1/2 kruka färsk basilika
4 soltorkade tomater
1 dl vispgrädde
1 ägg
salt & svartpeppar
smör att steka i

sås:

stekskyn
2 dl grädde
100 g philadelphiaost
1/2 köttbuljongtärning

Blanda färs, ägg, grädde, strimlad basilika, hackade soltorkade tomater och mozzarella skuren i små kuber. Salta & peppra. Forma 6 st biffar.

Stek biffarna på ganska hög värme, några minuter per sida, i rikligt med smör. Lyft upp biffarna och rör ner grädde, philadelphia och buljongtärning i steksyn. Låt koka upp och lägg i biffarna och låt dem puttra med tills de är genomstekta.

1 kommentar: