Hej under veckan som vart har det gjorts lite små tillbehör av olika slag.
Tacokrydda
Motsvarar två påsar från butik.
Så ca 4msk blandas med 500g köttfärs och 1dl vatten.
Låt sen puttra en stund.
2 tsk salt
2 tsk vitlökspulver
2 tsk chilipulver
2 tsk spiskummin
2 tsk lökpulver
2 krm cayennepeppar
1 msk paprikapulver
1 msk oregano
2 tsk maizenamjöl
0,5 vitkålshuvud, litet
1 morot
1/2 gul lök
1,25 dl majonnäs
1,5 dl gräddfil
1 msk vinäger
1 tsk fransk senap
1 tsk socker (kan uteslutas)
salt och peppar
Majonnäs
Till ca 4 dl:
2 äggulor
½ msk vitvinsvinäger
1-2 krm salt
lite vitpeppar
ca 1 msk dijonsenap
3-4 dl rapsolja
(Det är viktigt att alla ingredienser har samma temp innan ni börjar, annars kanske majonnäsen skär sig.)
Använd elvisp och en skål som står stadigt. Rör först äggulorna med vinäger, salt, peppar och senap. Tillsätt oljan, först droppvis tills blandningen börjar tjockna, sedan i en fin stråle. Vispa kraftigt hela tiden. Smaksätt sedan majonnäsen om ni vill och förvara i en burk med tätslutande lock i kylen
Hasselbackschampinjonerner
Stora champinjoner
Fet ost
Örtsalt och vitlökspulver
Köp så stora färska champinjoner som du kan hitta skär av det nedersta på foten så att hatten kan stå stadigt i en gratängform. Skär tunna snitt nästan helt igenom svamparna. Toppa med lagrad fet ost, strö över lite örtsalt och vitlökspulver.
Gratinera 15-20 minuter i ugnen på ca:200 grader.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar