Shish kebab
400g lammfärs
1tsk salt
1krm nymald svartpeppar
1vitlöksklyfta
2msk hackad persilja
1dl turkisk yoghurt
1tsk olivolja
400g lammfärs
1tsk salt
1krm nymald svartpeppar
1vitlöksklyfta
2msk hackad persilja
1dl turkisk yoghurt
1tsk olivolja
SALSA:
1rödlök
3tomater
2msk hackad persilja
2krm salt
1rödlök
3tomater
2msk hackad persilja
2krm salt
TILLBEHÖR:
1dl turkiska yoghurt
Pitabröd
1dl turkiska yoghurt
Pitabröd
Blanda färs, salt, peppar. Skala och pressa i vitlöken. Tillsätt persiljan och yoghurt. Forma till små runda bollar.
Salsa: skala och hacka löken. Hacka tomaterna. Blanda lök, tomat och persilja. Krydda med salt.
Stek bullarna runt om i olja i en stekpanna. Ca 8min.
Servera i eller bredvid pitabröd med salsan och yoghurten.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar