lördag 9 maj 2009

TEMA-vecka

Tema-vecka: 7sorters bakverk
Idag bjuder jag på ett toppen recept på chokladtryffel . Älskar de här så mycket lite små jobbiga att göra bara. Men det är värt det när de väl är klara. Vi gjorde dom första gången till vårat bröllop. (för er som inte vet om det så hade det konfekt tema)

Vit chokladtryffel
20st
2msk saltat smör
5msk vispgrädde
225g schweizisk vit choklad
100g vit blockchoklad


Häll smör och grädde i en kastrull låt koka upp på svag värme. Rör hela tiden. Koka smeten 1minut lyft sen kastrullen från plattan. Bryt den schweiziska vita chokladen i bitar rör ner i blandningen tills den smält. Häll i långpanna kyl i 2timmar tills tryffeln stelnat. Bryt i bitar och rulla till kulor. Kyl kulorna ytligare 30minuter. Smält den vita blockchokladen. Doppa kulorna i chokladen och mönstra med en gaffel uppe på.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar