Pavlovatårta med Jordgubbar
4 äggvitor
2 dl strösocker
1 tsk vitvinsvinäger
1 msk potatismjöl
Garnering
3 dl vispgrädde
1 l jordgubbar
Sätt ugnen på 250 grader.
passionsfrukt
Sätt ugnen på 250 grader.
Lägg bakplåtspapper på en ugnsplåt. Rita en cirkel med 20 cm diameter, använd t ex en tallrik att rita runt. Vispa äggvitorna till fast skum. Fortsätt vispa medan sockret strös ner i vitorna. Vispa tills skummet är tjockt och kompakt. Tillsätt vinäger och vänd ner potatismjöl. Bred ut marängsmeten inuti cirkeln på bakplåtspappret, lite högre utmed kanterna än i mitten. Sänk värmen till 100 grader och grädda marängbottnen på nedre falsen i ungefär 1 timme och 20 minuter. Vispa grädden och bred ut den över bottnen. Garnera med jordgubbarna och passionsfrukten.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar