söndag 3 april 2011

Veckans Recept

Parmesankyckling med basilikasås

500g kyckling

2dl riven parmesanost

1/2dl ströbröd

2msk vetemjöl

Salt, peppar

1ägg

Smör

1kruka Basilika

2dl Crème fraiche

1vitlöksklyfta

Börja med att göra såsen. Plocka alla basilikabladen och mixa med ca 1dl crème fraiche. Riv en vitlöksklyfta och ha i den sista crème fraichen. Rör om. Ställ i kylen under tiden. Dela kycklingen i mindre bitar. Blanda parmesanost, ströbröd, mjöl, salt och peppar i en plastpåse. Vispa upp ägget. Vänd kycklingen i ägget. Och lägg i påsen. När allt är i påsen, så skaka runt. Stek kycklingbitar i omgångar i smör ett par minuter per sida tills de fått fin färg. Lägg de färdigstekta kycklingbitarna i en ugnsform i ugnen i 150grader för att hålla värmen tills allt är klar. Servera med en tomatsallad.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar