Parmesankyckling med basilikasås
500g kyckling
2dl riven parmesanost
1/2dl ströbröd
2msk vetemjöl
Salt, peppar
1ägg
Smör
1kruka Basilika
2dl Crème fraiche
1vitlöksklyfta
Börja med att göra såsen. Plocka alla basilikabladen och mixa med ca 1dl crème fraiche. Riv en vitlöksklyfta och ha i den sista crème fraichen. Rör om. Ställ i kylen under tiden. Dela kycklingen i mindre bitar. Blanda parmesanost, ströbröd, mjöl, salt och peppar i en plastpåse. Vispa upp ägget. Vänd kycklingen i ägget. Och lägg i påsen. När allt är i påsen, så skaka runt. Stek kycklingbitar i omgångar i smör ett par minuter per sida tills de fått fin färg. Lägg de färdigstekta kycklingbitarna i en ugnsform i ugnen i 150grader för att hålla värmen tills allt är klar. Servera med en tomatsallad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar