lördag 2 april 2011

Veckans Recept

Bankade Biffar

400g Ryggbiff

4 stora skivor Rökt skinka

Färsk salvia

Salt och peppar

Salsa los tomates

2stora kvisttomater

11st små plommontomater

3tsk pressad citron

3msk olivolja

Salt

Peppar

Basilika

2st vitlöksklyftor

1 salladslök

Lägg biffarna på en skärbrädan och banka ut dem till ca ½ cm tjocka. Salta och peppra köttet. Lägg 4st salviablad utspridda på varje biff. Lägg även två skivor skinka uppe på. Banka på biffarna så skinkan fastnar. Pensla lätt med olivolja på biffarna.

Dela plommontomaterna i klyftor. Kärna ur och strimla kvisttomaterna. Finhaka vitlöken och salladslöken. Blanda olivolja, citron, hakad basilika, vitlök, salladslöken och tomaterna. Smaka av med salt och peppar.

Stek biffarna i en grillpanna. Låt biffarna vila ca 5min innan servering servera med Salsa los tomates

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar