Köttfärs- och vitkålsgratäng
4 dl strimlad vitkål
1 gul lök
500g köttfärs
1 burk krossade tomater
1 msk koncentrerad oxfond
1 dl vatten
2 pressade vitlöksklyftor
3 dl riven ost
4 dl vispgrädde
4 dl strimlad vitkål
1 gul lök
500g köttfärs
1 burk krossade tomater
1 msk koncentrerad oxfond
1 dl vatten
2 pressade vitlöksklyftor
3 dl riven ost
4 dl vispgrädde
Bryn vitkål, lök och lägg åt sidan. Bryn köttfärsen och blanda i krossade tomater, oxfond, vatten och vitlöksklyftor och låt puttra några minuter. Häll tillbaka kålröran och blanda. Häll upp i en ganska stor gratängform. Lägg den rivna osten ovanpå och häll över grädden. Grädda i ugnen i 225 grader 20-30 min tills gratängen fått fin färg.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar