Fläskkotlett med tomat och bacon i gräddig sås
1 rejäl klick äkta smör
vitlökspeppar
1 stor vitlöksklyfta
1 msk dijonsenap/ eller skånsk senap
2-3 dl grädde
½ dl creme fraiche
1paket knaperstekta skivor bacon
1 tomat
2 msk bladpersilja
1ägg
Skär köttet i drygt centimetertjocka skivor. Hetta upp stekpannan och lägg i smöret. Krydda köttet med vitlökspeppar. I med köttskivorna på hög värme, bryn hastigt på båda sidor.
Ta upp köttet och lägg på tallrik med folie över medan du steker baconet knaprigt. Ta upp baconen och lägg på papper så det får rinna av.
Riv vitlöksklyftan på rivjärn. Tillsätt den rivna vitlöken i stekskyn, sätt tillbaka stekpannan på plattan med lägre värme nu och puttra en minut eller två
Späd ut stekskyn med grädde, creme fraiche och senap
Dela och kärna ur tomaterna under tiden såsen puttrar, skär tomatköttet i små bitar
Hacka bladpersiljan grovt och smula det knaperstekta baconet
Red av såsen med en äggula. Salta och smaka av såsen
Lägg tillbaka köttet i stekpannan, glöm inte köttsaften på tallriken.
Låt alltihop puttra på låg värme i 10-15 minuter, gärna under lock
Strö över de hackade tomaterna och bladpersiljan någon minut innan servering
Toppa med smulat knaperstekt bacon
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar