Texaschili
400 g nötfärs
1 st gul lök
2 st vitlöksklyftor
400 g krossade tomater
1 tsk soja
2 dl vatten
1 tsk salt
1 tsk sambal oelek
1 st paprika
400 g kokta valfria bönor
1 msk spiskummin
0.5 msk chilipulver
1 tsk Liquid Smoke
400 g nötfärs
1 st gul lök
2 st vitlöksklyftor
400 g krossade tomater
1 tsk soja
2 dl vatten
1 tsk salt
1 tsk sambal oelek
1 st paprika
400 g kokta valfria bönor
1 msk spiskummin
0.5 msk chilipulver
1 tsk Liquid Smoke
Skala och hacka lök och vitlök. Skär paprikan i bitar. Fräs lök och färs i smör i en stor kastrull på medelvärme. Tillsätt tomater, vatten, soja och kryddor. Låt allt koka cirka 15 min. Lägg sedan i bönorna och paprikan och koka ytterligare 5 min. Smaka av med salt och peppar. Servera med nachos och en fräsch sallad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar