måndag 26 juli 2010

Bok

Nu har jag läst klart första boken som jag fick i födelsedagpresent. Villebråd av Richard Montanari. Har läst hans två tidigare böcker förut. (En sista Bön och Dödsscen. De är riktigt bra. Och hoppas att han skriver en till även om jag har svårt att tro att han kommer kunna skriva ut mer om poliserna Jessica och Kevin.

I boken får man följa historien från flera håll och inte bara Jessicas och Kevins utan även mördarens och många flers syn på det hela. Richard Montanari har lyckats igen att skiva en lättläst bok som får en att rysa i kroppen. Men ändå bara vill läsa mer. Det går inte att lägga ifrån sig boken.

En kall decembermorgon hittas en ung kvinna död vid Scuylkillflodens strand i Philadelphia. Hon är klädd i en romantisk gammaldags klänning och tittar upp mot den benvita månen, som en sagoprinsessa från en annan tid. Det blir Jessica Bazano och Kevin Byrne vid Philadelphiapolisen som får ta han om fallet. De blir en lång kamp mot tiden och de ledtrådar som de hittar blir allt mer makabra.

Ytterligare ett kvinnolik hittas längre upp längs floden. Och man börjar förstå att det är en seriemördare i farten. Nu gäller det att hitta mördaren innan han slår till igen. För att komma framåt i utredningen måste de även gå bakåt i tiden och leta efter gamla mord och ofullständiga utredningar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar