onsdag 24 februari 2010

Veckans Recept


(idag vart bilderna på maten tyvärr väldigt dåliga så bjuder på bilder från en kall matlåda)
Limekyckling

4 kycklingfiléer, ca 500 g

smör
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1/2 lime
1 dl vatten
2 dl crème fraiche
1/2 hönsbuljongtärning
1 tsk soja
1 msk honung
persilja

Stek kycklingfiléerna i smör i en stekpanna, ca 5 min per sida. Salta och peppra under tiden. Tvätta limen noga i ljummet vatten. Skala den med potatisskalare utan att få med det vita. Skär skalen i tunna strimlor. Dela limen och pressa ur saften. Lägg över kycklingfiléerna i en traktörpanna. Häll över saft och skal från limen. Vispa ihop vatten, crème fraiche, smulad buljongtärning, soja och honung. Häll blandningen i pannan. Låt koka under lock på svag värme några minuter. Strö över persilja.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar