Bagel
25 gram jäst
5 dl vatten
2 tsk salt
3 msk honung
14 dl vetemjöl special
vatten, till kokning
1 st äggvita, till pensling
25 gram jäst
5 dl vatten
2 tsk salt
3 msk honung
14 dl vetemjöl special
vatten, till kokning
1 st äggvita, till pensling
Tillagning:
Tag sedan upp degen på mjölat bakbord och skär den i 12 bitar. Forma varje degbit till en bulle och stick fingret rakt genom den och svingar den runt fingret tills en rund bagel har formats.
Jäs dem på en plåt i ca 45 minuter, det går även att kalljäsa dem i kylen över natten.
Koka upp vatten i en stor kastrull, ca 3 l, och sänk ned ett par degringar i taget i vattnet. De skall koka ca 2 minuter på varje sida. Tag ur dem och låt dem torka på en kökshandduk. När du kokat alla bagels, lägg dem på en plåt och pensla med en uppvispad äggvita.
Grädda i ca 25 minuter i 220 grader.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar