måndag 23 november 2009

Veckans Recept

Köttfärs och potatissoppa
För 3-4 personer.

Ingredienser
1 pkt köttfärs ca 400g
1 grön paprika
1 stor gul lök
Vitlök efter smak
1 grön chilifrukt
2 msk tomatpuré
1-2 msk currypulver
1 buljongtärning
4 potatisar
Vatten

Gör så här
Riv på rivjärnets grova sida löken, chilin och paprikan, på finsidan river du vitlöksklyftorna.
Bryn köttfärs och currypulver, ha i det rivna och låt det fräsa med ett tag innan du slår allt i en stor kastrull. Slå på vatten så det täcker och lägg i buljongtärning och tomatpureé. Smaka av med salt och peppar och låt sedan koka i ca 10 min.
Skala och tärna potatisen i 1cm kuber, blanda i och låt koka tills potatisen är klar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar