Kycklingpasta
För 4 personer.
Ingredienser
4 kycklingfiléer
Salt
Peppar
Olivolja
½ citron
5-10 vitlöksklyftor
Färsk timjan
Pastan:
Kokad pasta efter eget val för 4 personer
2 msk smör
2 finhackad lök
1 vitlök, pressad
1 dl crème fraiche
2 dl grädde
1 dl hönsbuljong (eller 1 dl kokande vatten+1 hönsbuljongtärning)
Salt
Peppar
Gör så här
Skär kycklingen i tärningar, inte för små, och häll ner i en påse som rymmer 2-3 l. Häll salt, peppar ev. andra kryddor i en skål samt en god olja, och den pressade citronhalvan, krossade vitlöksklyftor och timjan och häll ner i påsen. Låt ligga i 15 min, sen skakar du den så att marinaden blandar sig. Låt ligga i ytligare 15 min. Sen bryner du den i stekpannan så den får en vit eller gyllenbrun färg, och kollar om den är genomstekt, alltså inte rosa i mitten.
Koka pasta enligt beskrivningen på paketet. Sen fräser du hackad vitlök och lök i smör. Tillsätt grädde, crème fraîche, och hönsbuljong. Om du använder buljongtärning kokar du upp 1 dl vatten och blandar tills buljongtärningen löst upp sig och häller i. Salta och peppra och låt koka ihop.
Lägg kyckling och pasta i en skål och blanda, sedan häller du i ”såsen” och blanda så att såsen kommer över hela röran. Salta och peppra. Servera gärna med extra vitlök, pressad citronjuice eller svartpeppar att strö över till.
För 4 personer.
Ingredienser
4 kycklingfiléer
Salt
Peppar
Olivolja
½ citron
5-10 vitlöksklyftor
Färsk timjan
Pastan:
Kokad pasta efter eget val för 4 personer
2 msk smör
2 finhackad lök
1 vitlök, pressad
1 dl crème fraiche
2 dl grädde
1 dl hönsbuljong (eller 1 dl kokande vatten+1 hönsbuljongtärning)
Salt
Peppar
Gör så här
Skär kycklingen i tärningar, inte för små, och häll ner i en påse som rymmer 2-3 l. Häll salt, peppar ev. andra kryddor i en skål samt en god olja, och den pressade citronhalvan, krossade vitlöksklyftor och timjan och häll ner i påsen. Låt ligga i 15 min, sen skakar du den så att marinaden blandar sig. Låt ligga i ytligare 15 min. Sen bryner du den i stekpannan så den får en vit eller gyllenbrun färg, och kollar om den är genomstekt, alltså inte rosa i mitten.
Koka pasta enligt beskrivningen på paketet. Sen fräser du hackad vitlök och lök i smör. Tillsätt grädde, crème fraîche, och hönsbuljong. Om du använder buljongtärning kokar du upp 1 dl vatten och blandar tills buljongtärningen löst upp sig och häller i. Salta och peppra och låt koka ihop.
Lägg kyckling och pasta i en skål och blanda, sedan häller du i ”såsen” och blanda så att såsen kommer över hela röran. Salta och peppra. Servera gärna med extra vitlök, pressad citronjuice eller svartpeppar att strö över till.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar