torsdag 12 november 2009

Veckans Recept


Fläskfilé med vitlökssmör och klyftpotatis
För 4 personer.
Ingredienser
1 fläskfilé, ca 600 g
1 fp vitlökssmör
Ost (riven eller i skivor)
Matfett
Svartpeppar
Salt
10 medelstora potatisar
Ca 5 msk matolja
Kebabkrydda
Oregano
Paprikapulver
Ev pommesfriteskrydda och/eller vitlökspulver

Gör så här
Ugn: 225 grader

Putsa fläskfilén och skär den i 11-12 tjocka skivor som du plattar till lite. Bryn filéskivorna på ganska hög värme några minuter på varje sida, krydda med salt och svartpeppar och lägg dem i en smord ugnsfast form.

Putsa/borsta potatisen och dela den på hälften, därefter skär du klyftor av varje halva. Blanda oljan med kryddorna (inte saltet) och doppa varje potatisklyfta i oljekryddblandningen och lägg dem i en smord långpanna. Salta.

Lägg nu en skiva vitlöksmör på varje fläskfilébit och sätt in formen i nederst i ugnen. Sätt in långpannan med potatisklyftorna överst i ugnen. Ugnsstek i 15 minuter.

Ta så ut båda formarna och vänd på potatisen och salta lite till. Lägg en skiva ost på varje fläskfilébit. In i ugnen med båda formarna igen i ca 20-25 minuter.

Klart!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar