söndag 22 februari 2009

TEMA-vecka

Tema-vecka: Böcker
Levande Bete av P.J. Tracy
Kriminalpoliserna Leo Magozzi och Gino Rolseth är uttråkade. Ända sedan delöste sitt senaste stora mord, har det varit tunnsått med mordgåtor i tvillingstädernaMinneapolis och S:t Paul. Folk verkar inte längre ha intresse av att döda varandra.Men när den åldrade Morey Gilbert hittas död i plantskolan han driver tillsammansmed sin fru upphör brottstorkan inte med ett lätt regn, utan med en flodvåg.Morey var älskad och omtyckt av alla, vem skulle vilja göra detta mot honom?Magozzi och Rolseth står inför en skog av frågetecken. Mordet följs av ytterligaretvå, också på äldre medborgare, utförda med samma vapen.


Kopplingen mellan morden låter vänta på sig, men en sak står klar: offren har allaöverlevt förintelsen. Poliserna är inte längre uttråkade, och de behöver hjälp frånGrace McBride och hennes okonventionella kollegor på ett litet mjukvaruföretagsom heter Monkeewrench.

Andra boken med Grace Mcbride och Leo Magozzi är riktigt bra. Duon Tracy har lyckats även här kombinera olika karaktärer och miljöer som tidigare sagt det är en uppföljare så läs första boken först men bok nr två får en annan karaktär då man får mer läsa om Grace och Leos relation med varandra.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar