tisdag 9 juli 2013

Helgen

I fredags åkte vi till Åsby med min mamma och skulle titta på djuren på mini zoo. Vi mötes av en skyllt där det gick fram att de stänger in djuren vid kl.18 bra vi var ju där vid kl15. Men alla kaniner var inlåsta i sina burar och grisarna gömde sig bakom ett par buskar. Likaså med geten.  Riktigt besviken var jag då vi åkt dit bara för det. Men vi fick gå in i handelsträdgården och titta på plantor och fika.   

Valle börja skrika och gråta när han satt där och titta på den inlåsta kaninen. det var nog inte bara jag som vart besviken

 På lördagen så kom Andreas Föräldrar på besök. De sov även över så vi kunde bjuda på mat och även visa power meet på Lördagen. Min mamma, Fredrik och Carl kom även över och åt. Vi gjorde Högrevshamburgare och till det vart det grillad majs och pommes.  Tror maten uppskattades även om Carl tyckte pommesen var blek. Power meet var trevligt men måste säga att det var väldigt lugnt i crusingen. Men de hela sluta i en trevlig kväll.
årets power meet outfit

Hamburgare som de ska vara 


Valle var väldigt intresserad och skulle inte alls sova.

Me! 
Valles fina stil i vagnen när vi skulle åka hem. rumpan uppåt. 

på Söndagen så lekte vi lite i farfars bil 
I söndags var jag och mamma på bio och såg Camila Läckbergs Tyskungen. Den var si så där. En väldigt bra story men den var så seg.  Allt gick väldigt långsamt och att gick typ i ”gråskala” grått och trist väder.

Men måste klaga på Filmstaden i Västerås. Nu har jag vart på bio mycket den sista tiden.  Måste säga att den nya biografen är inte anpassad för folk med funktionsnedsättning.  Vi kan börja med rummet med kassorna där man handlar och väntar på filmen. Det finns inga sittplatser där man kan vila kroppen/bena utan man måste ut och sätta sig på bänkarna på gatan. Samma sak om man går och väntar utanför biosalongen inga bänkar eller stolar så alla sitter på golvet om det inte står upp.

Den är en hemsk trapp att gå ner för. Visst det finns en hiss men om man inte frågar eller står i toakön på övervåningen så hittar man den inte då den inte är utskyltad.

När man väl sitter i biosalongen så blåser det kalluft på bena så när det är dags att gå från salongen så har man jätte ont i knäna och man haltar ut från salongen på grund ut av inflammationerna som startat.  Jag är en sån som alltid kissar efter jag vart på bio och det betyder att jag måste gå upp två trappor för att koma till toan. Och hur det har tänkt där inne vet jag inte?  Dörrarna är så tunga så jag måste använda hela min kroppsvikt och nästan sparka upp dörren för de är så tröga och tunga.   Något som tar på krafterna efter haltat upp för trapporna. Sen är det dags att traska upp för lika många trappor igen för att kunna lämna bion. 

När man lägger flera miljoner på att bygga en ny biograf hur kan då bion bli sämre? Inga av de här problemen hade jag i den förra biografen. Där var det ingen kall luft som spruta på benen så man fick ont och man kunde gå på toa utan vara rädd att man blir kvar där resten av natten.  Varför inte sätta ut några bänkar i ”vänthallen” går inga pensionärer, rörelsehindrade och sjuka människor på bio?


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar