söndag 22 juli 2012

Veckans Recept





Napoleontårta
 Botten:
                         1 rektangulär färsk smördeg                                                             
Fyllning och granering:
                                                      3/4 dl äppelmos                                                      
                                         1 1/2 dl marsánkräm                                             
                                                    3 dl vispgrädde                                                        
 
Glasyr:( Jag trippla glasyren)
                          1/4 dl florsocker                        
1/2 tsk vatten
1/2 msk hallonsylt

Tag ut tre bottnar ur smördegen, Nagga bottnarna väl. Grädda dem på bakpappersklädd plåt i 200 grader i ca 15 minuter. Låt dem kallna. Blanda samman marsánkrämen enligt recept på förpackningen. Vispa grädden. Blanda ner ca 1 dl av den vispade grädden i marsánkrämen och rör massan slät. Bred ut äppelmoset på den understa bottnen. Bred därefter ut krämgrädden. Lägg på bottnen nr2 och stryk ut grädden på den. Blanda samman ingredienserna till glasyren och bred ut på den översta bottnen. Placera slutligen bottnen överst på tårtan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar