söndag 31 oktober 2010

Lördag

Igår körde vi myskväll med 3rätters LCHF. Sen på kvällen såg vi på Så mycket bättre på 4an och efter det vart det film. Tack vare att det är halloween den här helgen så vart det ju Skräck. Vi såg på remaken av Terror på Elm Street (A Nightmare on Elm Street.) Riktigt bra var den. Även om han såg lite konstig ut i ansiktet. Men måste säga att det gjort ett bra jobb.

Langos- Oopsie
3 ägg separerade

1 dl (85g) philadelphiaost

nypa salt

1 klyfta vitlök

Svart kaviar
1 röd lök

Creme Fraiche

Vispa äggvitorna med nypa salt, hårt. I separat bunke vispa philadelphiaosten med gulorna och 1 vitlöksklyfta. Vänd försiktigt i gulorna i de vispade vitorna.

Klicka sex Oopsies på smord bakplåt och baka i 150 graders ugn c:a 30 min.

Låt Oopsie svalna lite. Lägg på creme fraiche, lök och kaviar på.

Servera.

Grillad fisk med Kokosmjölk i folie

1purjolök

2moröter

1msk riven färsk ingefära

1burk kokosmjölk

1stor ( eller 4bitar á 150g)laxfile

1lime

4tsk sweet chili-sås

Salt och citronpeppar

1 kruka färska koriander

Skölj och strimla purjolöken. Skala moroten och skär i smala stavar.

Fördela purjo och morötter på 4st folieark. Lägg en klick riven ingefära och kröp ur den tjocka crémen i kokosmjölken. (häll bort vattnet) Lägg på en klick kokoscréme över grönsakerna.

Lägg fiskfilerna över grönsakerna. Dela limen och pressa saften över fisken. lägg på en klick sweet chili-sås på fiskfilerna och strö över salt och citronpeppar.

Vik ihop folien så att det blir ett paket och lägg på grillen. Grilla i ca 10min. Eller till fisken är genomstekt. Hacka koriander och lägg den ovanpå fisken vid servering.

Går lika bra att köra i ugnen på 220grader tills fisken är genomstekt.

Hallonglass

2st Äggulor

0-3msk socker

3krm ekologiskt osötat vaniljpulver

2dl vispgrädde

3dl turkisk yoghurt

1dl mosade hallon

Vispa gulorna ned socker och vaniljpulver. Blanda ner yoghurten. Rör försiktigt ner bärmoset. Vispa grädden och vänd ner grädden i glassmeten. Kör i glassmaskin.

Om du saknar en så går denna glass att frysa direkt i minst tre timmar. Ta då ut och rör i glassmassan med en gaffel en gång i timmen. Servera tillsammans med några hela bär.

2 kommentarer:

  1. Guuuud så gott allt ser ut. De där langos-oopsie måste jag ju bara pröva!! Tack för tipsen :)

    SvaraRadera
  2. Shysst Åsa! Vi ska testa langos till helgen i Tillberga.

    SvaraRadera