tisdag 22 december 2009

Veckans Recept


Laxjansson
Den här veckan blir det inget nytt recept utan jag bjuder på en årlig variant av Jansson som vi brukar göra. Recept och bild kommer från arla så. Tyvärr har jag inte gjort rätten än.

Ingredienser 8 port
2 kg potatis
2 st purjolökar
400 g gravad lax
15 g smör
1 tsk salt
4 msk hackad dill
2 msk ströbröd
5 dl Arla Köket vispgrädde


Gör så här
Sätt ugnen på 200°. Skala och strimla potatisen. Strimla purjolöken. Grovhacka laxen. Fräs purjolöken mjuk i smör i en stekpanna. Blanda potatis, purjolök, lax, salt och dill i en smord, stor ugnssäker form eller i två mindre. Häll på grädden och strö över ströbröd. Grädda i mitten av ugnen ca 40 min. Låt kallna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar