måndag 14 december 2009

Veckans Recept

Rostad majssoppa serverad med
knaperstekt bacon & västerbottenost

Ingredienser
2 små burkar Majs
2 vitlöksklyfta
3 dl grädde
3 dl mjölk
1 dl vitt vin
Kycklingbuljong, fond
Hel bacon
Västerbottenost
Färsk persilja
Rosta majs & vitök på en plåt i ugnen eller i stekpanna.
Koka ihop grädde, mjölk, vin & buljong och häll i majs & vitlök.
Låt sjuda utan lock 20 minuter
Mixa soppan med mixerstav till önskad konsistens.
Tärna bacon & hacka persiljan.
Knaperstek bacon tillsammans med persiljan.
Riv osten. Blanda ihop osten med bacon strö över soppan i soppskålen, servera


1 kommentar:

  1. Ååå, tänkte tacka så jättemycket för det fina julkortet som damp ner i lådan igår. :)
    tack så jättemycket!
    Fabbe hälsar med en nospuff till Juno, hon var jättefin på kortet ;)
    GOD JUL!

    SvaraRadera