söndag 1 mars 2009

TEMA-vecka

Tema-veckor: Spel
Cluedo
Klassiskt sällskapspel
Spelare: ca 3-6 (beroende på upplaga)
Betyg : 4 ( av 1-5)


Handling: En man har blivit mördad och det finns 6 misstänkta 6mordvapen och 9 rum. Nu är det upp till dej att hitta lösningen var det pastor Grön i köket med repet? Cluedo är ett klassiskt sällskapspel som har funnits sedan 1948. Spelet har kommit ut i många olika utgåvor det finns olika teman och även här dvd versioner.


Vi äger en DVD version här hemma då är det ingen mördare man är ute efter utom en tjuv. Då har man 10 misstänkta 11rum 10 tidpunkter 11föremål. Så då ska man ta reda på vad som är taget av vem och var och när. Roligt, men det är inte roligare än originalet.






Rolig fakta: Spelet har legat till grund för olika serier och program på tv i olika länder. Även vi hade ett på tv under 90-talet. Men 1985 kom Filmen!


Clue
Filmen är baserad på sällskapsspelet Cluedo. Flera, till synes för varandra, okända personer är inbjudna till ett hus för att möta sin utpressare, Herr Boddy. Han blir dock mördad. Man får följa de olika karaktärerna när de springer runt i huset för att försöka lösa denna mordgåta - en mordgåta som bara växer och växer. Med dvd utgåvan kan du även se alla dom 3 alternativa sluten. Filmen är lite märklig med rolig.
http://akas.imdb.com/title/tt0088930/


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar