Visst Kladdkaka är gott men varför inte göra en liten tvist av det hela?
I grunden väljer man ju det bästa kladdkakereceptet som finns.
Kladdkakebakelser
Skär ut kladdkanan till runda små kakor eller fyrkanter om du hellre vill det.
Klicka på vispad grädde och garnera med hallon och krossad Marianne på grädden.
Klart för att avnjutas! Räcker gott och laggom med en liten kaka.
Skär ut kladdkanan till runda små kakor eller fyrkanter om du hellre vill det.
Klicka på vispad grädde och garnera med hallon och krossad Marianne på grädden.
Klart för att avnjutas! Räcker gott och laggom med en liten kaka.
Kladdkaka
2ägg
3dl strösocker
1 1/2tesked (brukar byta ut till 1tsk äkta vaniljpulver)
1krm salt
1 1/2dl mjöl
100g smör
2ägg
3dl strösocker
1 1/2tesked (brukar byta ut till 1tsk äkta vaniljpulver)
1krm salt
1 1/2dl mjöl
100g smör
Smält smöret i en kastrull på svag värme.
Blanda ner alla andra ingredienserna i smöret och rör om till en jämn smet.
Häll smeten i smörad och bröad form. Kör i ugnen i 35minuter i 150grader.
Blanda ner alla andra ingredienserna i smöret och rör om till en jämn smet.
Häll smeten i smörad och bröad form. Kör i ugnen i 35minuter i 150grader.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar