Mmmmmm vad gott det här är en super kaka vi brukar skippa marshmallowsen brukar inte riktigt få i dom utan att hala kakan spricker så ibland lägger jag de bara bredvid men kolasåsen är super extra gott är det med lite grädde också.
Missippi mud pie
200 g rumsvarmt smör eller margarin
5 dl socker
4 ägg
3½ dl vetemjöl
1 dl kakao
1 krm salt
1 tsk bakpulver
½ tsk vaniljsocker
3 dl hackade valfria nötter
minimarshmallows (eller stora skurna i bitar) till garnering
Kolasås:
50 g smör
1½ dl farinsocker
2 msk vatten
1 dl vispgrädde
Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en rund bakform.
Rör smör och socker poröst. Vispa i äggen, ett i taget. Blanda de torra ingredienserna och rör ner i smeten tillsammans med nötterna. Häll smeten i formen. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 45 minuter. Kakan ska fortfarande vara lite kladdig i mitten. Ta ut kakan och tryck ner marshmallows i kakan medan den är varm. Låt svalna.
Gör i ordning kolasåsen. Värm smör, socker och vatten på låg värme. Vispa i grädden och låt såsen sjuda tills den tjocknar. Ringla såsen över kakan.
200 g rumsvarmt smör eller margarin
5 dl socker
4 ägg
3½ dl vetemjöl
1 dl kakao
1 krm salt
1 tsk bakpulver
½ tsk vaniljsocker
3 dl hackade valfria nötter
minimarshmallows (eller stora skurna i bitar) till garnering
Kolasås:
50 g smör
1½ dl farinsocker
2 msk vatten
1 dl vispgrädde
Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en rund bakform.
Rör smör och socker poröst. Vispa i äggen, ett i taget. Blanda de torra ingredienserna och rör ner i smeten tillsammans med nötterna. Häll smeten i formen. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 45 minuter. Kakan ska fortfarande vara lite kladdig i mitten. Ta ut kakan och tryck ner marshmallows i kakan medan den är varm. Låt svalna.
Gör i ordning kolasåsen. Värm smör, socker och vatten på låg värme. Vispa i grädden och låt såsen sjuda tills den tjocknar. Ringla såsen över kakan.
Hur mycket smör är det i den här kakan ? :-)
SvaraRaderaMamma