onsdag 15 februari 2012

Magen

Ska börja min dag med att åka till tandläkaren, igen hoppas det är sista gången nu.  Börjar tröttna på att åka dit och betala en massa pengar.  Så efter i morgon får det räcka tycker jag. Ska kolla av hur inflammationerna i tandköttet läker som det ska.  Sen är det dags att åka till läkaren. Ska få träffa en läkare på specialistmödravården som ska kolla av lite med vissa magsmärtor jag har haft lite mer än en månad.  Jag kan säga redan nu att det är nog inget man ska vara orolig över det har inget med barnet att göra på så sett.
Det börja redan under sommaren på semestern. Jag fick då skarpa huggande smärtor på höger sida. Då min egen reumatolog var på semester så fick jag först prata med en sköterska och sen en annan läkare på reumatologen som uteslöt min SLE på telefon och hänvisa mig till Familjeläkaren. Han trodde antingen på en cysta, eller njursten.
Som sagt jag ringde familjeläkaren och fick en tid efter en timme.  Väl på plats där fick jag lämna lite blod och ett urinprov. Proverna visa ingen infektion. ( vad ovanligt ? mina prover visar aldrig det även hur sjuk jag är) det ända hon kunde se var att jag hade lite höjd äggvita i urinen och att jag hade lite sämre blodvärden. Alltså inget konstigt. Jag fick självklart förklara allt jag kan om SLE och Sjögren då hon inte viste något om det.  Men hon uteslöt Njursten och blindtarm. Hon kom fram efter lite klämmande att jag hade något typ av muskelinflammationer på båda sidorna på magen men inte just där jag fick ont.  Jag vart hemskickad för det viste inte vad det skulle göra. Smärtan försvann efter typ en vecka efter det.  
Efter ca en månad fick jag en tid hos min egna reumatolog. Hon ville utreda magsmärtorna som hon trodde hade med min SLE att göra och hon beställde tid till den datomonografi på buken och en gastroskopi.  Som jag gjorde nästan 2månader efter jag hade besvären. De hitta inget. 
Så nu är vi här. Jag har haft de här magsmärtorna i lite mer än månad nu men det är inte lika starka som de var då men det vill inte försvinna. Min reumatolog misstänker att det är äggledarna eller äggstockarna som problemet sitter vid och vill att Gyn tar en koll på mig så idag(igår Tisdag)  ringde jag och rådfråga Smvc och där fick jag en tid i morgon (onsdag). Så får väl se vad som händer i morgon. Jag tror inte det hittar ett dugg. Jag tror att det är någon typ av inflammation i någon del där i kroppen.  Har även inflammationer i många andra delar av kroppen just nu. Men min reumatolog vill att jag kollar upp det då det inte vill försvinna. Men som sagt hade jag inte vart gravid hade de nog hitta på en massa andra undersökningar också. Det är ju ett litet problem i det hela.  
Så önska mig lycka till. Känns jätte löjligt att åka dit. Är så dålig på att återberätta smärtor och jag får aldrig ont när jag är just där. Man känner sig som en hypokondriker.  Det jobbiga är att hon ville att jag inte skulle kissa på 2-3timmar innan besöket.  Hur det nu ska gå som kissar varje halvtimme.


1 kommentar: