fredag 24 februari 2012

Förvirrad


Idag när jag stod och laga mat ringde min familjeläkare.(som jag inte har träffat på typ 5år) han hade fått en lapp och provsvar från min barnmorska. Där det stod att hon hade ordinerat att jag skulle börja med 100mg järn per dag. Hon berätta för mig i tisdags att jag hade järnbrist och måste börja med järn. Skulle börja med en tablett men bör öka på sen.  Så visst jag åkte och köpte järn. Fatta jag det rätt så hade min reumatolog bett om att få provsvaren på proverna de gjorde. Lite osäkert det var mycket mummel från barnmorskan. Hon sa i alla fall att hon skulle skicka de till familjeläkaren. Han undra nu varför han fått svaren för han kan inte göra något med dem. Men han höll inte med henne om att jag hade hjärnbrist. Utan dåliga blodvärden.  Och de skulle inte bli bättre av att jag tog järn. Han sa att det var ett tecken på inflammation i kroppen.  Han skulle inte skicka mina prover till reumatologen men han kunde skicka dem till mig så jag kunde prata med dem.  
Så nu är frågan var gör jag? 

Tänkte gå förbi reumatologen med provsvaren och berätta vad som hänt ifall de vill ta nya prover på mig.  
  
Ska jag ringa Specialist mödravården och fråga om råd.

Ska jag frågasätta min barnmorska?  Och typ påpeka att läkaren tycker hon gjort fel? 

Prova järn i några veckor och sen ta nya blodprov för se om det blir bättre ? 

Hatar att vara inskriven på så många olika ställen. Och så nu blandas även en läkare till in. och de klarar uppenbarligen inte samarbeta. 

Jaja får se vad pappren säger när de kommer på måndag. Ska ju till MVC och kolla blodtrycket på onsdag hon kanske säger något då. 


3 kommentarer:

  1. Jag tycker du ska lyssna på BM när det gäller järntabletterna. Hon vet nog bäst när det gäller dig o bebben! Vet du vad järnvärdet låg på? Vill du undvika att käka tabletterna kan du försöka äta mer järnrik mat så kanske det hjälper.
    Kram Ullis

    SvaraRadera
  2. Det låg på 97. Men det familjläkaraen såg på var att jag inte hade en brist. Blodkropparna fans där. De var bara de var anorlunda.och det är vanligt för ha gott på de medicinerna och sjukdomen jag har. Och han säger att järnet kommer inte fixa det då det är ett tecken på inflamamation. Alltså att det ser ut som en brist men ej är det. Och mina blodvärden har vart under gränserna över ett år men när det kollat järnet har det vart ok. BM fattar inget om mina sjukdomar. Som hon sa första gången jag träffa henne. Det gör väl att de kliar lite ögonen? Så ärligt har jag inge större förtroende för henne. Som det käns nu så tänker jag nog hörs av mig till min läkare på specialist Mvc. Han borde veta bäst här.

    SvaraRadera
  3. Ring spec.mvc dom kan nog svara bäst. Och sedan skulle jag byta BM, hon verkar ju inte vilja engagera sig och du har ju inget förtroende för henne så varför ska du gå dit då? Påpeka det för spec. mvc så kan dom säkert hjälpa dig att byta :) Lycka till! Kram Maria

    SvaraRadera