LCHF- Chokladtårta
Nötbotten:
1,75dl hasselnötter
3 äggvitor
Chokladkräm:
180 gram mörk choklad
3dl vispgrädde
1 ägg
Hallon och vispgrädde
180 gram mörk choklad
3dl vispgrädde
1 ägg
Hallon och vispgrädde
Mal hasselnötterna fint i mixer eller beredare. Vispa äggvitorna hårt och rör sedan försiktigt ner dem i de malda nötterna. Lägg ett bakplåtspapper i botten på en form med löstagbarkant Bred ut smeten i botten. Grädda i 175 grader i ca 10-15 min. Botten ska bli ganska fast. Gör chokladkrämen under tiden botten är i ugnen.
Koka upp 2dl vispgrädde, lägg ned chokladen och låt den smälta under försiktig omrörning.
Rör ihop 1dl vispgrädde och ägget i en skål. Häll över den avsvalnande grädd-/chokladblandningen över ägg-/gräddblandningen och rör ihop.
Sänk ugnsvärmen till 160 grader. Häll smeten i formen över nötbotten och grädda i ytterligare 20-25 minuter, eller tills fyllningen stelnat. Den kan gärna vara lite lös i mitten.
Ta ut formen ur ugnen och låt tårtan svalna helt. Lossa sedan försiktigt tårtan från formen med en tunn kniv eller från bakplåtspappret. Servera med hallon och vispad grädde.
Åååå, tack =)
SvaraRadera