Napoleontårta
Botten:
1 rektangulär färsk smördeg
Fyllning och granering:
3/4 dl äppelmos
1 1/2 dl marsánkräm
3 dl vispgrädde
3/4 dl äppelmos
1 1/2 dl marsánkräm
3 dl vispgrädde
Glasyr:( Jag trippla glasyren)
1/4 dl florsocker
1/2 tsk vatten
1/2 msk hallonsylt
1/4 dl florsocker
1/2 tsk vatten
1/2 msk hallonsylt
Tag ut tre bottnar
ur smördegen, Nagga bottnarna väl. Grädda dem på bakpappersklädd plåt i 200
grader i ca 15 minuter. Låt dem kallna. Blanda samman marsánkrämen enligt
recept på förpackningen. Vispa grädden. Blanda ner ca 1 dl av den vispade
grädden i marsánkrämen och rör massan slät. Bred ut äppelmoset på den understa
bottnen. Bred därefter ut krämgrädden. Lägg på bottnen nr2 och stryk ut grädden
på den. Blanda samman ingredienserna till glasyren och bred ut på den översta
bottnen. Placera slutligen bottnen överst på tårtan.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar