fredag 6 januari 2012

Veckans Recept

Beef Tacos med pico de gallo och guacamole

Beef Tacos

400g biff eller entrecote

2tsk spiskummin

2tsk mald koriander

2tsk flingsalt

 
Pico de gallo

2st stora urkärnade, hakade tomater

4st strimlade salladslökar

2st stora urkärnade, hakade chilifrukter

½ kruka hackad koriander

½ pressad lime

2msk olivolja
 

Guacamole

2st mogna mosade avokador

1st urkärnad, hakad tomat

½ finhakad gul lök

1 finhakad vitlöksklyfta

½ kruka hackad koriander

½ pressad lime

Några stänk tabasco

1tsk flingsalt

 
Tortillabröd

12st

2 ½ dl majsmjöl

3dl vetemjöl

1tsk bakpulver

1tsk salt

2dl vatten

½ dl rapsolja

Olja till stekning


Gnid köttet med kryddblandningen. Låt sen köttet stå i rumstemperatur. Blanda pico de gallon och guacamolen. Stek köttet och strimla det sen tvärsöver. Servera med sallad, rörorna och tortillabröd.

Torttillabröd

Blanda alla torra ingredienser i matberedaren. Tillsätt vattnet och oljan medans maskinen går. När degen är smidig. Ta upp degen och dela den till 12 delar. Gör bollar som rullas i majsmjöl. Vila under en handuk i 10 min. kavla ut till tunna plattor och stek dem i lite olja ca 1min på var sida på medelvärme. Serveras varma.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar