lördag 16 juli 2011

Veckans Recept

Pavlovatårta med Jordgubbar

4 äggvitor

2 dl strösocker

1 tsk vitvinsvinäger

1 msk potatismjöl

Garnering

3 dl vispgrädde

1 l jordgubbar

passionsfrukt

 
Sätt ugnen på 250 grader.


Lägg bakplåtspapper på en ugnsplåt. Rita en cirkel med 20 cm diameter, använd t ex en tallrik att rita runt. Vispa äggvitorna till fast skum. Fortsätt vispa medan sockret strös ner i vitorna. Vispa tills skummet är tjockt och kompakt. Tillsätt vinäger och vänd ner potatismjöl. Bred ut marängsmeten inuti cirkeln på bakplåtspappret, lite högre utmed kanterna än i mitten. Sänk värmen till 100 grader och grädda marängbottnen på nedre falsen i ungefär 1 timme och 20 minuter. Vispa grädden och bred ut den över bottnen. Garnera med jordgubbarna och passionsfrukten.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar