torsdag 1 november 2012

Valles Operation


Tänkte förklara och berätta lite om Valle operation. Har märkt att det ärmånga frågor och funderingar när man pratar med folk. Oftast tror folk att det är värre än vad det är.


Felet som han hade/har heter  Hydronefros (vattennjure). Hans urinledare på vänstersida var för trång på ett ställe som gjorde att urinen inte ville rinna ur utan en del av urinen gick även tillbaka. Och det vart en samling i njurbäckenet. Riskerna med vattennjure är att man har större risk att få urinvägsinfektion och Njurbäckeninflammation. Som i sin del kan skada njurarna. Så vad det har gjort är att det har öppna upp med en öppen operation och tagit bort den del av urinledaren och sen sytt ihop urinledaren med njuren igen.  Hans operation tog ca 4timmar men då gjorde de en röntgen med för att hitta förträngningen. Valle sov med hjälp av narkos hela tiden så han har inte märkt av något. 


Efter operationen satt de en katteter på han. Och dropp. Han hade även dosa och slang med smärtstillande som gick rakt in i operationssåret som dela ut smärtstillande med jämna mellanrum han fick även Alvedon enligt tidsschema. Så han har haft väldigt lite ont. Den värken han har haft har mycket spelat in på att han har vart dålig i magen. Han har vart väldigt glad och pigg hela tiden efter operationen så han har inte ont. Jill som operera har gjort ett jätte fint jobb. Och det är som sagt nästan helt läkt. Det kommer inte synas något alls sen när han blir äldre. Så det är inga stort köttsår eller något sånt det är ett tunt litet streck. Hoppas att det här förklarat och lugnat lite. Vill inte att någon ska tro att han har en massa ont och lider. Han är så gått som helt återställd. Det är ingen som märker på han att han är opererad. 

 
La Familja



Published with Blogger-droid v2.0.9

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar