Kycklingpasta
Ingredienser
½ grillad kyckling
140 g bacon
2 gula (eller röda) chilifrukter
1 paprika i valfri färg
2 stora eller 3 mindre vitlöksklyftor
2 dl (en burk) crème fraiche med chili- och paprikasmak
2,5 dl milda mat extra
Sambal Oelek efter smak och tycke
Salt
Matolja
Pasta
Rensa kycklingen på skinn och ben och finfördela köttet. Strimla baconet och hacka paprika och chili.
Häll lite olja i en stekpanna eller stekgryta och låt det bli varmt.
Pressa ned vitlöksklyftorna och rör om så att bitarna sprider sig i pannan, häll därefter ned paprikan och chilin och låt fräsa nån minut. Häll i baconet och rör tills allt bacon har fått en gnutta färg.
Häll i kycklingbitarna och låt det fräsa ytterligare ett par minuter. Rör ned crème fraiche, grädde och sambal. Låt det koka upp och smaka av med salt och eventuellt mer sambal.
Pressa ned vitlöksklyftorna och rör om så att bitarna sprider sig i pannan, häll därefter ned paprikan och chilin och låt fräsa nån minut. Häll i baconet och rör tills allt bacon har fått en gnutta färg.
Häll i kycklingbitarna och låt det fräsa ytterligare ett par minuter. Rör ned crème fraiche, grädde och sambal. Låt det koka upp och smaka av med salt och eventuellt mer sambal.
Servera med pasta och njut!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar